Verzet tegen neerwaartse trend, externe schijf opslag omzet groeien in Q1

Wereldwijde omzet voor externe opslag schijf ging met 7,1 procent in het eerste kwartaal van 2012, het hardnekkig verzetten tegen een algemene trend dat is dunner marges en commoditizing producten.

Marktonderzoeksbureau IDC zegt fabrieken een omzet van iets minder dan $ 6000000000 in het kwartaal $ 8000000000 voor de hele schijf opslagsysteem markt, externe of anderszins.

Dat komt neer op 6.037 petabytes capaciteit – een 21 procent stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Zoals altijd, EMC leidde de lading, gevolgd door NetApp en IBM.

Drie dingen om te weten

Hier is het huidige externe schijfopslag speelveld

En hier is het speelveld als je kijkt naar de gehele markt, met inbegrip van networked disk storage systemen

Met de gehele markt in overweging, EMC leidt nog steeds, maar het verschil is veel kleiner – en HP rijdt vooruit naar de tweede plaats.

En wat te denken van de open networked disk storage markt? Het groeide 8,5 procent, op jaarbasis, tot 5100000000 $ aan inkomsten. De Open SAN-markt groeide met 13 procent in dezelfde periode, maar de network-attached storage (NAS) markt daalde 1,9 procent. EMC geleid alle drie.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Entry-level-systemen (sub- $ 25.000) nam het op de kin in het kielzog van de prijsverhogingen van de Thailand overstromingen;. High-end systemen (meer dan $ 250.000) daalde met 13 procent in het kwartaal en zijn plat, op jaarbasis;. De vooruitzichten niet goed: als de IT-uitgaven vertraagt ​​in 2012, zo zal de groei.

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip