UK file-swappers kunnen worden geconfronteerd met de gevangenis onder de nieuwe wet

UK file swappers aangezicht tot twee jaar gevangenisstraf onder de nieuwe auteursrechten, waarin de bepalingen van een Europese richtlijn, die naar verwachting van kracht in het Verenigd Koninkrijk deze maand uit te voeren.

De Auteurswet en rechten van de reglementering van 2003 werd voorgelegd aan het Europees Parlement op vrijdag na vertraging bijna een jaar. Het zal naar verwachting worden doorgegeven in de tijd van kracht aan het eind van oktober te komen, op basis van juridische experts.

De Auteurswet directie, een Patent Office-afdeling, had een deadline van 22 december vorig jaar de uitvoering van de Europese richtlijn auteursrecht van 2001 (bekend als EUCD), maar vertraagde dus meerdere malen te doen onder druk van groepen die auteursrechthebbende belangen alsook de burgerlijke vrijheden en de rechten van consumentenorganisaties.

De EUCD is bedoeld om auteursrechthebbenden te helpen bij het optreden tegen namaak en piraterij, maar organisaties zoals de Britse denktank de Stichting voor Information Policy Research (FIPR) stellen dat het waarschijnlijk om de greep van de grote bedrijven op de consument te scherpen, als gevolg van de manier waarop het wordt uitgevoerd in de hele Europese Unie.

In een recente analyse van de EUCD, FIPR bleek dat de meeste landen er niet in slaagden de onderzoekers, het bedrijfsleven de concurrentie en de consumenten te beschermen in hun implementatie van de richtlijn, terwijl het geven van volle kracht aan maatregelen die het omzeilen van het auteursrecht controles te criminaliseren.

Critici stellen dat dergelijke maatregelen zullen worden gebruikt door de belangen van het bedrijfsleven om de concurrentie voor producten zoals printer cartridges en garage-deuropeners blokkeren – twee zaken die reeds onder de DMCA in de VS hebben opgedoken.

FIPR directeur Ian Brown zei dat hoewel de Britse wetgeving gunstig afsteekt bij de implementaties in een aantal andere Europese landen, heeft zij niet dat de kritiek van de consument-rechten groepen was rekening gehouden. “Ik denk niet dat er veel verandering sinds het eerste ontwerp,” zei hij.

De Britse muziekindustrie ook gelobbyd tegen de wet -, maar op grond van het feit dat het te mild, en zou de muziekindustrie het land uit te drijven.

Brown zei dat een vrijstelling was gebouwd in het toestaan ​​van cryptografische onderzoekers op het auteursrecht beveiligingen te omzeilen, maar zei dat de taal van deze bepaling was “misschien minder duidelijk dan het zou moeten zijn”. Een van de DMCA-achtige bepalingen van de EUCD is het strafbaar stellen van het omzeilen van het auteursrecht bescherming, met andere woorden het kraken van anti-piraterij technologie op DVD’s, CD’s, printer cartridges en dergelijke.

Andere waarnemers merkte op dat de nieuwe Britse wetgeving kan worden gebruikt om file-swappers gevangen op peer-to-peer (P2P) netwerken als Kazaa voor maximaal twee jaar.

Eén van de bepalingen van de wet luidt: “Een persoon die het auteursrecht schendt in een werk door te communiceren het werk aan het publiek … zodanig om prejudicially de eigenaar van het copyright van invloed … pleegt een strafbaar feit.”

Struan Robertson, redacteur van de nieuwsbrief Out-Law, geproduceerd door de Britse advocatenkantoor vrijmetselaars, merkte op dat dit kan worden gebruikt om fijne P2P gebruikers of stuur ze naar de gevangenis voor maximaal twee jaar. “Door het maken van een muziekbestand beschikbaar om te downloaden voor alle andere gebruikers van de door u gekozen P2P-netwerk, je communiceert het werk – althans potentieel – om miljoenen, dat wil zeggen in een mate die de muziek industrie zou kunnen zeggen is afbreuk te doen aan haar rechten,” hij zei in een verklaring.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

FIPR Brown overeenstemming bereikt over de Britse regelgeving toegestane ruimte voor misbruik, maar zei dat bij deze bepaling, werd het Verenigd Koninkrijk gebonden aan de bepalingen van de EUCD zelf.

Het is de richtlijn dat is het probleem, “zei hij.” De groepen die zich zorgen moeten ervoor zorgen dat hun stem wordt gehoord volgend jaar, wanneer de Europese Commissie een overzicht [de EUCD], en suggereren veranderingen.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen