Teradata threads Q4 Hadoop naald voor nu

Te oordelen naar Teradata vierde kwartaal conference call je zou denken dat het bedrijf niet echt concurreren met andere data warehousing bedrijven zo veel als het de Hadoop beweging doet.

Teradata CEO Mike Koehler en CFO Steve Scheppmann sprak Hadoop het hele bedrijf conference call. Was Hadoop nemen van zakelijke Teradata’s weg? Wat is de opbrengst geraakt? Kan Teradata naast elkaar bestaan?

Het bewijs is een beetje papperig nu. Teradata vierde kwartaal was beter dan verwacht met een visie die conservatief was. unified architectuur Teradata’s aangesloten op Hadoop, een open source platform voor big data, goed te analyseren, maar sommige ETL (extraheren, transformeren en laden) workloads zijn af te stappen van het bedrijf.

Teradata in het vierde kwartaal de winst van $ 112.000.000, of 68 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 769.000.000, een stijging van 4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Non-GAAP winst in het vierde kwartaal was 88 dollarcent per aandeel. Wall Street verwachtte winst van 85 dollarcent per aandeel. Dus de omzet was in lijn en de winst waren beter dan verwacht. Na een ruwe derde kwartaal, kan Teradata de resultaten als een overwinning tellen.

Wat betreft de vooruitzichten, Teradata zei dat de omzet zou een stijging van 3 procent tot 7 procent in 2014 met niet-GAAP winst van $ 2,85 per aandeel tot $ 3 per aandeel. Deze resultaten voldeden aan de $ 3,04 per aandeel Wall Street had verwacht.

Wat is onduidelijk is of Teradata’s business zal worden gekwetst door Hadoop en met hoeveel. Teradata heeft Hadoop opgenomen in de architectuur en versmolten met de Aster platform.

Teradata’s plan is om Hadoop versmelten met zijn datawarehouse waren. Het plan is logisch omdat de meeste grote klanten een hybride aanpak voor de nabije toekomst zal hebben. Maar net als een software bedrijf verplaatsen van licenties en ondersteuning van het een business model dat draait om de cloud en abonnementen, de overgang moet worden goed beheerd.

Ook, Big data analytics en trends voor 2014; Teradata: Hadoop, big data technologieën ‘small factor’ in onze vertraging; Teradata sjacheraars Netflix, P & G klant wint

Koehler zei

Ongeveer een derde van onze top 50 klanten in Amerika hebben Hadoop in de productie nu, met de andere twee derde in verschillende stadia van de evaluaties. Het bestedingspatroon op Teradata datawarehouses voor de klanten die Hadoop hebben de productie in vergelijking met degenen die niet was vergelijkbaar. We werken nauw samen met deze klanten, en bijna de helft van hen hebben onze Unified Data Architecture aangenomen. Het totaal aantal klanten die onze UDA hebben geïmplementeerd heeft meer dan verdrievoudigd, en we hebben nog een aantal met een bewijs van concepten aan de gang. Bovendien, onze 2013 Aster en Hadoop gerelateerde omzet was dicht bij verviervoudigen van wat het was in 2012. We omarmen Hadoop als een belangrijk onderdeel van onze UDA, omdat we geloven dat, net-net, Big Data en Hadoop is een voordeel voor zowel onze klanten en voor Teradata.

In opmerkingen later, Koehler voegde eraan toe dat de werkelijke ontvangsten hit van Hadoop verbleekte ten opzichte van onzekerheid bij de klanten.

Voor het grootste deel, de klanten Hadoop productie, zoals we gezegd de laatste oproep. De activiteit is rond ETL en het verplaatsen van een aantal van de ETL werklast off van hun Teradata EDWs, die we in overleg met en die wij zei op het laatste gesprek. Dus de kwantificeerbare gevolgen van de klanten om dat te doen was relatief klein. Nu, als je kijkt naar de dingen gaan vooruit en de impact op Hadoop, zal ik weer terug verwijzen naar wat we zei op het laatste gesprek. En dat is, in principe, we hebben een grondige analyse van onze grotere klanten en eigenlijk wat we zagen is dat ze gemiddeld 20% tot 40% van hun workloads wordt gedaan – wordt gebruikt voor het ETL. En van 20% tot 40% van de werkdruk gedaan met ETL, denken wij dat 20% een goede kandidaat te doen met Hadoop. Dus de toekomst, zullen we zien meer werkbelasting verplaatst als het gaat om ETL, en we zien dat als de grootste impact.

Going Deep op Big Data, Onderzoek: Big data loont; Big data: Big hype of grote hoop, want het van 2020, big data-explosie presenteert het leven, de dood veiligheidsrisico’s

Big Data Speciaal verslag

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Misschien is het grotere risico voor Teradata is dat de kapitaaluitgaven Van de grootste afnemers niet groeit. En die werkelijkheid zal betekenen meer klanten zal kijken naar Hadoop, die waarschijnlijk in staat zal zijn om meer workloads te behandelen in de toekomst als de open source projecten te ontwikkelen. Als bedrijven besluiten dat ze big data en analyses kunnen navigeren zonder big data warehouses en de geïntegreerde apparaten, zal Teradata meer problemen dan Hadoop hebben. Sommige analisten denken bedrijven zijn al heroverwegen data warehouse-strategieën.

Cowen analist Peter Goldmacher opgemerkt

Teradata zei dat het grootste probleem in 2013 was het onvermogen van het bedrijf om haar top 50 klanten te besteden. Beheer deze dynamische attributen in de eerste plaats om een ​​vertraging van de uitgaven, aka, de macro, terwijl ons werk geeft aan dat het dit soort bedrijven die het meest agressief aannemen Hadoop. Wij interpreteren volledige jaarresultaten van het bedrijf om aan te geven dat klanten die doorbrengen met Teradata zijn meer geïnteresseerd in het bedrijf minder renderende mid-range, onderkant en lagere kosten producten die kleinere winstmarge te dragen. We zien ook een vernieuwde ga naar de marktstrategie van Cloudera, een Hadoop startup die Teradata vierkant heeft in het vizier, rond de positionering van zijn aanbod als een Teradata vervangende oplossing tegen een fractie van de kosten. We zien de dreiging van Cloudera en andere Hadoop distributies steeds meer in de tijd als de functionaliteit en bruikbaarheid drastisch en snel te verbeteren tot het punt waar in een paar jaar tijd, Teradata zal geen technische concurrentievoordeel hebben. We zien de eerste tekenen dat de ondernemingen heroverwegen hun hele data management architectuur en we zien weinig ruimte voor oudere spelers in dit nieuwe paradigma.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september