Telecom Italia geraakt met € 104m boete boven antitrust

Vodafone Italia haar LTE netwerk uitgebreid tot 21 gebieden.

Telecom Italia, Italië’s grootste telecomoperator, is een boete van € 103.8m “voor zijn dominante positie in de netwerkinfrastructuur hebben misbruikt”.

De boete werd uitgesproken door de Italiaanse mededingingsautoriteit op vrijdag. “In twee afzonderlijke afleveringen, Telecom Italia misbruik van haar machtspositie in het beheer van wholesale toegang diensten aan lokale en breedbandnetwerken, belemmeren de uitbreiding van concurrenten op de markt voor voice telecommunicatiediensten en breedband internet”, zei hij in een verklaring.

Het bedrijf werd schuldig bevonden aan het hebben van oneerlijke gevonden weigerde een aantal verzoeken voor het activeren van wholesale-diensten – een afwijzing bekend als een KO. Telecom Italia behandelde verzoeken van andere exploitanten op discriminerende wijze in vergelijking met degenen die afkomstig zijn van de interne verdeeldheid, het gezag zei, waardoor de toegang van concurrenten tot de infrastructuur belemmeren en de toegang dienst activeringen aanzienlijk moeilijker. Als gevolg hiervan, de instantie een boete van Telecom Italia € 88.2m.

De autoriteit vond ook Telecom Italia had agressief, korting de kosten van de vaste lijn toegang voor grote zakelijke klanten, voor zover het zou voorkomen dat een even efficiënte concurrent uit bedrijfsactiviteiten op een rendabele manier. De mededingingsautoriteit een boete van Telecom Italia € 15.6m voor de schending van de mededingingsregels.

Het bedrijf werd ook gewaarschuwd tegen het herhalen van dergelijk gedrag in de toekomst.

Het bedrijf een verklaring uitgegeven dat andere operators zijn altijd verzekerd van een gelijke behandeling met betrekking tot toegang tot het netwerk, in overeenstemming met de huidige wetgeving.

“Ontbrekende aanvaard lijn activeringsverzoeken waren vaak door onjuiste aanvragen: inderdaad, het percentage orders afgewezen varieert van minder dan 10 procent [other operators] die juister bestellingen te verzenden naar meer dan 60 procent voor degenen die verzoeken met meer fouten verzenden . de afwezigheid van discriminerend gedrag binnen de technische ondersteuning wordt bevestigd door alle 2012 gecertificeerde gegevens … Deze indicatoren tonen aan dat de alternatieve operatoren zijn genieten van diensten op een lijn met, zo niet beter dan de commerciële afdelingen van Telecom Italia “, voegde het toe.

Telecom Italia is nu van plan om de uitspraak in beroep.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’