Talent2 te betalen tot $ 22m naar NZ scholen payroll-contract af te sluiten

Australische payroll software bedrijf Talent2 op het punt staat de Nieuw-Zeelandse scholen payroll-contract af te sluiten en de Nieuw-Zeelandse regering bereidt zich voor om de volledige controle over de problematische project nemen.

Een verklaring vrijgegeven door de minister die verantwoordelijk is voor de vaststelling van Novopay, Steven Joyce, zei na langdurige onderhandelingen, het ministerie van Onderwijs en Talent2 hebben afgerekend op de bedragen die Talent2 in de kosten van sanering van de Novopay service en op een nieuwe operationele model.

Talent2 zal het ministerie betalen tussen de NZ $ 18.000.000 en NZ $ 22.000.000, bestaande uit NZ $ 7.000.000 in contanten en andere overwegingen, waaronder een licentie voor de Alesco software en ondersteuning en onderhoud. Het ministerie verkrijgt volledige eigendom van de aanpassingen van de software gemaakt voor de Novopay project, gewaardeerd door Talent 2 op tussen de NZ $ 15.000.000 en NZ $ 18.000.000. Deze werden gefinancierd door het ministerie via haar contract.

Het nieuwe model gaat om een ​​nieuwe regering in handen onderneming de overname van de werking van de payroll service en Talent2 het licentiëren van de kern Alesco software om dat bedrijf.

“Talent2 bereid om de extra middelen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van het systeem binnen de huidige contractuele regelingen zijn te voorzien was niet,” zei Joyce.

Sinds de lancering in augustus 2012, hebben veel leraren en onderwijzend personeel is onbetaald gelaten, is teveel betaald of onderbetaald en school beheerders werden betaald NZ $ 6 miljoen in de totale vergoeding voor de extra kosten voor het gebruik van het systeem.

Talent2 zei de verandering, die in oktober van kracht wordt, stelt Talent2 om betere middelen te concentreren op haar core payroll bedrijf en bredere Nieuw-Zeeland klantenbestand.

“De beslissing werd in onderling akkoord bereikt ter ondersteuning van een nieuwe service delivery model en vestigt een gebrekkig contractuele overeenkomst tussen de partijen, die werd gevonden in de juni 2013 ministeriële Inquiry als niet geschikt voor het doel”, aldus de verklaring van de onderneming.

In de financiële rekeningen ingediend in Nieuw-Zeeland, heeft Talent2 al gemeld dat het over NZ $ 20.000.000 op het contract verloren. Die rekeningen zijn voor het jaar eindigend op 30 juni 2011.

Eerder deze maand, in de VS gevestigde Allegis Group aangekondigd dat Talent2 had verworven.

In maart, Joyce zei dat de extra kosten van de sanering bedroeg NZ $ 33.000.000 aan het einde van december 2013, een stijging van $ 28.000.000 aan het einde van augustus.

Het ministerie van Onderwijs werd budgettering een extra NZ $ 10 miljoen extra werk voor de tweede helft van het boekjaar tot juni 2014.

“Ik ben blij geweest om op te merken dat de payroll binnen de 0,5 procent aanvaardbaar steady state foutenpercentage in de afgelopen 15 maanden voor iedereen, maar de drie ‘start van het jaar’ payroll cycli aan het begin van dit jaar is gebleven”, zei Joyce.

verdere correctie is echter nodig om het systeem en de service model om het systeem gemakkelijker te bedienen voor schoolbeheerders maken. Op de top van dat, het houden van het systeem uitvoeren op het huidige niveau onder de huidige operationele model is erg duur voor zowel belastingbetalers en de payroll provider gebleven.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze