Sun Valley roundup: Google, Twitter, Microsoft, Apple en nog veel meer

Er zijn tal van high-profile buzz afkomstig van Sun Valley, Idaho, waar de media executives hebben verzameld voor de jaarlijkse Allen & Co. conferentie beschouwd als een exclusief evenement voor wie is wie in de wereld van media en technologie. Een van de grote vragen vastleggen wat aandacht

Natuurlijk, dit zijn de vragen die worden gesteld. Dat betekent niet dat er geen antwoorden zijn.

The Guardian gericht zijn nieuwsbericht rond de Twitter buzz, en merkt op dat de Twitter hield een bestuursvergadering aan de vooravond van het evenement, het creëren van enige speculatie dat de discussie zou kunnen zijn gecentreerd rond een deal bij Sun Valley wordt bemiddeld – in het bijzonder de vraag of Murdoch is geïnteresseerd.

The Wall Street Journal, daarentegen, richtte haar nieuwsbericht rond een Google persconferentie op het evenement, dat Schmidt en mede-oprichter Larry Page samengebracht om het podium. Chrome – zowel de browser en het besturingssysteem dat deze week werd aangekondigd – was een idee dat Schmidt aanvankelijk verzet. Hij had de gevolgen van de laatste browser oorlog gezien en niet geïnteresseerd was – hoewel hij toegeeft dat de oprichters droeg hem naar beneden en uiteindelijk overtuigde hem om de overstap te maken. Vandaag de dag, noemt hij Chrome een ‘game-changer. ”

Schmidt gericht ook zijn rol als lid van de raad van bestuur van Apple en of hij zal moeten zich verder recuse van discussies over Mac OS X, te zien hoe Chrome komt in het spel als een computer besturingssysteem. Hij heeft zich recused van discussies over de iPhone in het verleden, omdat het concurreert met apparaten die Android mobiele OS van Google draaien. Er was geen sprake van een ontslag uit de raad van bestuur, zoals werd gevraagd in een open brief van de deskundige Tom Krazit deze week.

Zoals voor wat Schmidt wist over Steve Jobs ‘medische aandoening, de Los Angeles Times verslagen Schmidt als te zeggen dat de raad was “goed geïnformeerd” over zijn medische toestand, maar niet verder uitgewerkt.

The Seattle Times stemde in op een kleine uitwisseling tussen Schmidt en Bill Gates

Toen hij de deur uit om te lunchen, Microsoft voorzitter Bill Gates pauzeerde op een vraag over de plannen van Google om een ​​computer besturingssysteem dat Microsoft’s Windows zal rivaal ontwikkelen overwegen.

Net zoals Gates zei: “Geen commentaar,” Google voorzitter en CEO Eric Schmidt pakte hem zachtjes van achter en zei: “Het zou beter zijn als je niet maken die opmerking.

De rivalen schudde handen als ze wandelden de trap af naar het geluid van luid gelach als fotograaf veroverde de beste foto van de top tot nu toe.

Tot slot was er ook de kwestie van de 800-pound gorilla in de kamer: de economie.

Schmidt verwees naar de “nieuwe normale,” een wereld waar het krediet is niet op grote schaal beschikbaar, voorraden worden strak beheerd en het geld is in de buurt van de heup gehouden. De stemming op de show als het gaat om de economie, zei hij, is ‘somber’. Reuters schreef

(Schmidt) zei dat er sprake was van gesprek tijdens een presentatie van een ‘vierkantswortel herstel “, wat betekent dat de economie zou rebound vervolgens vlak blijven, zoals de vorm van de vierkantswortel teken.

“We zijn door de schok, we door middel van de instorting. Ik zou zeggen het ergste achter de rug is, over het algemeen, niet specifiek aan Google,” Schmidt zei, maar voegde eraan toe dat er geen sterke tekenen van een onmiddellijke herstel.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Zal News Corp van Rupert Murdoch makelaar een deal om Twitter te kopen;? Wat zegt Bill Gates denken van Google’s Chrome OS;? Zal Google CEO Eric Schmidt zelf worden recusing uit meer discussies over de Apple raad van bestuur? En wat wist hij van Steve Jobs ‘levertransplantatie?

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro