nieuwe app Splashtop’s kunnen ontwikkelaars draaien Metro apps op de iPad

Iedereen die het ontwikkelen van een Metro-app voor Windows 8 wordt geconfronteerd met een dilemma: Hoe ga je touch functies te testen zonder een glad, touch-compatibel apparaat gebouwd voor Windows 8?

De beste, meest gebruikte aanraking hardware die vandaag beschikbaar is, natuurlijk, Apple’s iPad. Maar je kan niet worden uitgevoerd Windows 8 op een iPad, en meest gebruikte remote desktop-programma’s zijn niet gebouwd met Windows 8 touch functies in het achterhoofd.

Dat is waar een nieuw programma genaamd Win8 Metro Testbed komt. Het combineert twee stukken-een iPad app en een kleine “streamer” component die draait op een Windows 8-systeem. De combinatie biedt een verbinding op afstand, dat is verrassend responsief en trouw aan de Windows 8-ervaring.

Ik had een kans vanmorgen om te experimenteren met de combo kort. (Splashtop, die de app maakt, gaven me met een gratis code voor herziening doeleinden.)

Installatie van de iTunes App Store was simpel: Op de iPad, Win8 Metro Testbed begint snel met de kraan van een icoon, net als elke andere app. Op het doelwit Windows 8-systeem, u downloaden en installeren van de kleine (15,7 MB) wimpel bestand. Het maken van de verbinding vereist dat u het opzetten van een alfanumeriek wachtwoord van minimaal 8 tekens. Nadat u de naam van de computer op de iPad tik op en voer de toegangscode, kunt u aan de slag.

Wat je ziet op de iPad is een getrouwe weergave van wat er op het doelsysteem, zoals je kunt zien in deze screenshot

De bar die loopt over de bodem van het scherm hier is normaal gesproken verborgen, met slechts een kleine symbool zichtbaar is in de rechter benedenhoek van het scherm. Tik op dat symbool eenmaal om een ​​full-size toetsenbord, double-tap te tonen aan de Hints bedieningsbalk weer te geven. De pictogrammen op de Hints Bedieningsbalk in te schakelen specifieke kenmerken. U kunt de oriëntatie van het scherm te vergrendelen, bijvoorbeeld, of overschakelen naar Trackpad modus, waarbij het bewegen van de vinger bootst een muis in plaats van scrollen.

Het toetsenbord op het scherm lijkt overbodig op het eerste. Immers, zowel de iPad en de Windows 8 touch-interface hebben hun eigen onscreen toetsenborden, nietwaar? Maar Splashtop klavier (die de grijze iPad toetsenbord meer dan de zwarte Windows 8-versie lijkt) biedt een volledige set van Windows-specifieke toetsen niet beschikbaar zijn aan beide inheemse alternatieven, waaronder functietoetsen, de Alt-toets en de Windows-logo. In wezen, het is een volledige vervanging voor een fysieke Windows-toetsenbord.

Update: Een goed verborgen optie in de Windows 8 Consumer Preview menu (PC Instellingen, Algemeen, Maak de standaard toetsenbordindeling beschikbaar) kunt u een volledige standaard toetsenbord dat de normaal gesproken verborgen extra sleutels bevat toe te voegen.

Reactievermogen op de remote desktop was uitstekend, met zeer weinig vertraging over een WiFi-verbinding. Apps vastgeklikt slim, en er was geen merkbare vertraging voor de gemeenschappelijke gebaren, zoals vegen vanaf de rechterkant van de Windows 8 Charms menu of knijpen om een ​​beeld te zoomen. Dat is te verwachten, gezien de ervaring Splashtop met remote-desktop software-its remote app is een eeuwigdurende bestseller in de App Store.

De Splashtop Streamer is voorzien van de mogelijkheid om de Windows 8-client verbinding maken met een Google-account, zodat u een externe verbinding via het internet kunt maken. Ik heb dit scenario niet testen.

Het grootste nadeel van slimme oplossing Splashtop is de inheemse schermresolutie van de iPad. Bij elke verbinding, de desktop weer te geven aangepast zich aan de iPad native resolutie van 1024×768. Dat is de minimale resolutie voor een Metro app, waardoor het mogelijk is voor een ontwikkelaar om de functionaliteit van een app die in full-screen modus te testen. Echter, die resolutie geen ondersteuning voor de geknakte configuratie, waarbij een app is gekoppeld aan de zijkant van het scherm. Het is mogelijk om de resolutie van de iPad aan te passen aan 1366×768 (het minimum voor geknakte app ondersteuning) of groter, maar dit zorgt voor een lelijke ervaring.

Bij een reguliere prijs van $ 50, de Win8 Metro Testbed is niet goedkoop. Voor de lancering, Splashtop is het aanbieden van de app voor de halve prijs, $ 25. Als u apps voor Metro het ontwikkelen bent en je al in het bezit van een iPad, het is een eenvoudige en effectieve oplossing.

Het is ook ironisch-en een teken van onze veranderende tijden, dat de eerste niet-Metro commerciële app gebouwd voor Windows 8 is ontworpen voor de iPad.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset