Het testen van software zou niet-IT-gradiënten ‘frisse blik te gebruiken

Non-IT Afgestudeerden kunnen afschrikken van IT-banen te wijten aan een gebrek aan technische kwalificaties, maar het gebied van het testen van software is een plausibele optie, omdat ze een verschillende, maar complementaire aanpak kan bieden, met name als de apps zijn bedoeld voor elke dag, regelmatige gebruikers.

Jeff Findlay, een senior solution architect, Azië-Pacific en Japan bij Micro Focus, is iemand die zei dat een gebrek aan formele IT kwalificaties hoeft niet een afschrikmiddel bij het overwegen het testen van software banen. Findlay zelf heeft een graad in de architectuur en werkte in de bouw industrie voor vele jaren voordat hij naar de IT-gebied.

Het antwoord op de vraag of het testen van software is een levensvatbare loopbaan voor niet-IT-afgestudeerden is zeker ja, “zei hij.” Veel succesvolle testers komen om het met diverse achtergronden, waaronder ikzelf. Ik verhuisde naar IT-gebruik van mijn [architectuur] graduate vaardigheden in de organisatie, proces en ontwerp tot de complexe functies in verband met software development lifecycle (SDLC) en testen onderbouwen.

Volgens Findlay, met een algemene opleiding biedt een bredere mindset voor testers om uit te putten bij het doen van testen. Tegelijkertijd, kunnen zij duidelijk en uitsluitend gericht op het testen activiteiten plaats zorgen over waarom en hoe een bug heeft ingevoerd of wat de beste oplossing voor een probleem zijn.

Twee kenmerken zijn van cruciaal belang voor een goede testers, ongeacht de academische achtergrond, die niet-IT-personen kunnen ontwikkelen en opleiding krijgen, wees hij erop.

De eerste is domeinkennis, dat is wat scheidt goede software testers van de rest, de Micro Focus executive zei. De tester moet het bedrijf dat de applicatie te testen en de verschillende fijne kneepjes omringt weet – die afhankelijk zijn van wat het bedrijfsleven en de industrie de werkgever in, Findlay uitgelegd.

In dezelfde geest moet de tester ook de SDLC processen of modellen voor de app te begrijpen zoals gebruikt door hun werkgever, zoals agile, iteratieve of een waterval, zei hij.

Peter Noblet, senior regiodirecteur van recruitment bedrijf Hays Information Technology, de niet-IT-testers hebben geen vooropgezette ideeën over de functionaliteit en technische mogelijkheden van een aanvraag te hebben. Deze frisse benadering betekent dat ze misschien in staat zijn om een ​​nauwkeuriger beeld van de problemen die wel invloed hebben op de gebruikerservaring bij de interactie met de software te geven.

Aan de andere kant, als gevolg van hun gebrek aan technische kennis, niet-IT-testers niet de beperkingen van de app te begrijpen, en kunnen onrealistische verwachtingen van wat de software kan doen, wees hij erop.

Ontwikkelaars scherp; Derek Ang, CEO van Morces, zei al meer software, zoals mobiele apps, wordt vandaag de dag gebruikt door gewone, alledaagse mensen, “het heeft geen zin waarom niet-IT-gradiënten niet kunnen goede software testers”. Singapore gevestigde Morces is gespecialiseerd in het verstrekken van een platform voor bedrijven om hun bestaande website te bouwen in een mobiel een zonder technische vaardigheden.

Als ontwikkelaar, soms zijn we ook technisch-wired dat we vergeten onze software wordt gebruikt door gewone mensen, en kijken uit op sommige dingen die mijn teamgenoten zal me moeten melden, “zei hij.

Voor Ang, zou de ideale software testen team bestaan ​​uit IT en niet-IT individuen. De IT-mensen te testen technische aspecten, terwijl de niet-IT-collega’s te testen op andere gebieden zoals human-computer interactie (HCI) en flow.

Bryan Wong, chief operating officer van Morces, voegde niet-IT-gradiënten zou “waarschijnlijk een betere baan” in het systeem testen als ze kunnen kijken naar de algehele functionaliteit van een applicatie zonder de noodzaak om de interne source code kennen. IT gradiënten, daarentegen, zijn ideaal voor unit testen omdat het gaat om een ​​programmeur om te werken op het werkelijke code, testen en inspecteren afzonderlijke componenten de werkelijke oorzaak van de fout te vinden.

Gibson Tang, manager van Azukisoft, die mobiele apps en games ontwikkelt, zei dat sommige van de beste software testers heeft hij gewerkt waren niet-technische mensen, die een oog voor detail, evenals een ‘onconventionele handigheid in het breken van software, terwijl het nog in de ontwikkelingsfase “.

Als hun natuur is niet IT-gebaseerde, hun feedback op wat maakt een goede eigenschap [van een app] zou efficiënter omdat mijn software producten tegemoet te komen aan een breed algemeen publiek, met inbegrip van niet-IT-gebruikers zijn “, legde hij uit.

Tang zei dat hij eigenlijk het liefst testers als niet-IT-afstudeerders, maar voegde eraan toe dat hij zal ook willen trainen ze meer IT-taken langs de weg af te handelen.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Niet voor iedereen; Hays ‘Noblet benadrukt dat uiteindelijk, het is niet een kwestie van of het testen van software is de beste of makkelijkste gebied voor niet-IT-gradiënten in te gaan. Technische concepten van de job rol moet vroeg of laat worden geleerd, en dat zou kunnen blijken te zijn een moeilijke strijd voor een niet-IT grad, hoewel een graad in techniek en wiskunde meer succes zou kunnen geven, merkte hij op.

Zijn advies aan niet-IT-gradiënten geïnteresseerd zijn in het smeden van een carrière in de IT is om te beginnen met een entry-level support rollen. “Voor sommige ondersteunende functies ligt de focus meer op het veiligstellen van afgestudeerden met de juiste klantenservice vaardigheden in plaats van technische vaardigheden, die zal worden opgeleid. Naarmate de tijd vordert, zal de kandidaten dan worden verwacht om aan te tonen dat ze grijpen de technische eisen van de rol . ‘

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen