? Fitbit: Kan het maken van de business-to-business, software platform draaien?

resultaten tweede kwartaal Fitbit’s, de eerste sinds het draagbare apparaat maker ging het publiek, met als hoogtepunt twee groeigebieden – software en diensten – die geen inkomsten vandaag niet rijden, maar kon uiteindelijk het bedrijf te redden van prijzenoorlogen.

Het bedrijf verkocht 4,5 miljoen aangesloten apparaten in het tweede kwartaal, hellende inkomsten en gebruikten de marketing wave uit de initial public offering om zijn merk te laten groeien.

Fitbit resultaten waren beter dan verwacht en brak als dit

Ondertussen Fitbit verhoogde zijn vooruitzichten voor het derde kwartaal en 2015. Het bedrijf is het projecteren van 2015 de omzet tussen de $ 1600000000 tot $ 1700000000.

Maar om echt te voorspellen hoe Fitbit’s business zal diversifiëren in de toekomst je nodig hebt om een ​​paar weddenschappen op corporate sales, evenals het bedrijf softwareplatform karbonades te maken.

Hoe gemakkelijker merk is de corporate wellness bedrijf. Kosten van de gezondheidszorg zijn alleen maar omhoog en bedrijven alles wat ze kunnen om werknemers gezonder (en dus goedkoper) te maken te doen. In het tweede kwartaal, Fitbit zei dat het ondertekende 50 van de Fortune 500 bedrijven om corporate wellness plannen. Onder deze plannen, kan Fitbit apparaten te verkopen in volume en uiteindelijk zijn gegevens en software gebruiken om andere diensten aan te bieden.

Garmin kan signaleren fitness wearable prijzenoorlog vooruit | Samsung, Fitbit lead J. D. Vermogen tevredenheid rankings | Fitbit’s grote wedstrijd: Groei software, services | Onder digitale product plan van Armour’s worden uitgewerkt | Deze website Fitbit beoordelingen

Op een conference call met analisten, CEO James Park zei

Herontworpen de mobiele ervaring voor de activiteit grafieken op de apps;. Bijgewerkt de Fitbit Surge GPS bike-tracking mogelijk te maken;. Gebruikers kunnen een account te gebruiken voor meerdere Fitbit apparaten, zodat iemand zou kunnen verschuiven van het ene op het werk naar de andere voor een run,. Intelligence dat kan samenvoegen activiteit en toegang;. Personal training op het web.

Zeker, kan Fitbit de onderneming cyclus werken aan de hardware en de geïntegreerde software te verplaatsen. Maar om daar te blijven, Fitbit’s software en diensten zullen moeten verbeteren. Op dat front, Fitbit de volgende software verbeteringen opgeleverd

Park opgemerkt dat software en diensten is een “zeer klein deel van onze business vandaag.” Maar de overname van Fitstar is een teken waar de Fitbit gaat. Het bedrijf wil meer zijn dan een hardware-bedrijf, maar Park zei: “we willen niet onrealistische verwachtingen ten aanzien van hoe snel die inkomstenstromen zullen bouwen versus onze hardware inkomsten in te stellen.

Edison Investment Research analist Richard Windsor uitgelegd waarom Fitbit’s software en diensten strategie is zo kritisch. brutomarges Fitbit daalde tot 47,2 procent in het tweede kwartaal van 51,5 procent een jaar geleden. Fitbit zei dat de daling was te wijten aan nieuwere producten waar het bedrijf niet component kosten konden naar beneden rijden. Echter, Windsor verwacht prijsconcurrentie op een bepaald punt.

Hij voegde toe

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Typisch de prijzen van apparaten vallen sneller dan de componenten die worden gebruikt om ze te maken.

Dit betekent dat de bruto marges op hun hoogste bij de lancering en vervolgens dalen over de levenscyclus van het product. Fitbit is waarschijnlijk momenteel in staat om de prijs te plat te houden over de levenscyclus van een product, terwijl nog steeds in staat om de kosten van de onderdelen te optimaliseren.

Dit zou deze ongewone gang van zaken en zijn zeer hoge brutomarges te leggen, maar het impliceert ook sterk dat Fitbit momenteel werkt zonder echte concurrentie. Het is onwaarschijnlijk dat duren en aangezien de markt steeds meer completive, zal Fitbit moeten beginnen met het snijden van de prijzen over de levenscyclus van haar producten.

Dit brengt ons netjes aan het ecosysteem kwestie. Door het creëren van een ecosysteem rond zijn apparaten die gebruikers liefde en uploaden van hun gegevens aan moeten Fitbit in staat zijn om zich enigszins te isoleren van de verwoestingen van de wedstrijd toen het eindelijk komt.

Met andere woorden, software en diensten voor Fitbit helpen bouwen aan een gracht rond wat is waarschijnlijk een minder rendabele hardware business zijn in de tijd.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s