? Apple snijdt AWS uitgaven, borden met Google: Rapport

Apple heeft naar verluidt geïnkt een enterprise cloud overeenkomst met Alphabet’s Google voor tussen de $ 400.000.000 en $ 600 miljoen, die heeft gezien dat de iPhone-maker verminderen de afhankelijkheid van Amazon Web Services (AWS).

CRN heeft gemeld dat de zoekmachine-gigant landde Apple als een klant voor de Google Cloud Platform eind vorig jaar, maar zei dat het zal nog steeds worden met behulp van AWS infrastructuur om delen van iCloud en andere diensten draaien.

Het contract uitsplitsing is vaag, en het blijft onduidelijk of de $ 400- $ 600 miljoen cijfer is jaarlijks een bedrag of een vast bedrag van de capaciteit.

“Het is een soort van een puzzel voor ons omdat leveranciers die zaken doen met bedrijven begrijpen respecteren [non-disclosure overeenkomsten] met hun klanten en impliceren niet concurrerend afvalligheid, waar het niet bestaat”, een AWS woordvoerster vertelde de online publicatie.

File hosting service Dropbox kondigde eerder deze week dat hij van plan was om zijn eigen interne cloud te bouwen voor de opslag service en langzaam spenen zichzelf uit AWS.

“Amazon Web Services heeft, en blijft, een waardevolle partner – we konden niet zo snel als we deden zonder een dienst als AWS zijn gegroeid,” aldus het bedrijf in een blogpost.

Aangezien de behoeften van onze gebruikers en klanten bleef groeien, hebben we besloten om serieus te investeren in het opbouwen van onze eigen in-house opslagsysteem.

Het nastreven van de hybride route, Dropbox zei dat het zal investeren in zijn eigen datacenters en werken met AWS, waar het zinvol is.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Ook in de komende maanden, zal Spotify zijn de verplaatsing van haar infrastructuur om Google Cloud. De muziek streaming-dienst zei dat zijn content-delivery service – met inbegrip van de opslag van de muziekbestanden – op AWS zal blijven.

AWS op woensdag aangekondigd dat haar AWS Database Migratie Dienst, eerder beschikbaar als preview, is nu ook beschikbaar voor alle AWS klanten. Hoewel eerder in de preview-modus, heeft de AWS Database Migration dienst meer dan 1000 databases van de wil van Expedia en Pegasystems gezien al de overstap naar de AWS cloud voltooien sinds 1 januari 2016.

De infrastructuur arm van de Amerikaanse e-commerce gigant ook viert haar 10e verjaardag deze week, het aankondigen in zijn 10 jaar had genomen op 1 miljoen actieve klanten in 190 landen, en was getuige van haar database services bereiken een $ 1 miljard omzet run rate – niet met inbegrip van Amazon gebruik.

Apple leidinggevenden bleek vorige maand dat zijn “freemium” iCloud dienst had 782 miljoen gebruikers in meer dan 1 miljard Apple-apparaten.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

In 2014, Apple ervaren een strijd die zag een vermeende hacker kraken van de iCloud-accounts van beroemdheden, zoals Jennifer Lawrence en Kate Upton, het blootstellen van hun persoonlijke foto’s.

Op woensdag, maar de aanvaller achter de beruchte schandaal pleitte schuldig, de toelating van de aanklagers in Los Angeles rechtszaal dat hij schuldig is aan het hacken van zowel iCloud en Gmail-accounts die behoren tot bekende bekende namen en beroemdheden was.

Werd onthuld dat Ryan Collins, een 36-jarige uit Pennsylvania, zich voordeed als medewerkers van deze bedrijven en verzocht hun inloggegevens. Eenmaal gewapend met deze informatie, Collins vervolgens benaderd minstens 50 rekeningen die behoren tot de iCloud opslagdienst en 72 Gmail e-mailaccounts tussen november 2012 en september 2014.

Hoewel hij niet werd belast met het uploaden van de inhoud, Collins gezichten tot vijf jaar in de gevangenis als gevolg van zijn misdaad.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen